18:00

Eskilstuna Södra FF P12 Gul

Referat: BK Sport P 05 Svart - Eskilstuna Södra FF P12 Gul

Ny dag och ny match. Denna gång mot våra kompisar i Södra FF. Det bjöds på fint väder och det syntes på båda lagen att det var en viktig match.

Första halvlek startar och det är som vanligt mot Södra mycket kamp och mycket av spelet förläggs på mittplan där det hoppar sig av spelare. Kanterna kryper in mot mitten och det blir väldigt tight. Båda lagen skapar några chanser och Södra är lite hetarer än oss och sätter lite slumpmässigt 0-1 efter mycket flipperkula utanför straffområdet där vi inte får bort bollen och Södra får ditt ettan.

I andra halvlek kliver vi in lite mer rejält och skapar en del chanser och får efter en riktig maxlöpning från Max där han slår in en fin boll i straffområdet först en chans och sen en chans till där vi äntligen får dit bollen i mål. Ställningen efter två halvekar är 1-1 vilket känns rättvist.

Inför tredje halvlek pratar vi om att nu är det bara att gå in och köra då det bara är 25 minuter kvar. Killarna gör sin bästa halvlek och skapar en del chanser och efter drygt halva halvleken så sätter Danyel snygg dit 2-1. Södra ger dock inte upp utan fortsätter att kriga på och sätter straxt därefter 2-2 helt otagbart efter en retur och skott utifrån.

Sett till hela matchen så känns resultatet rättvist. Vi som var var där fick se mycket kamp och inte så mycket skönsspel. Killarna visade dock en härlig inställning och gav aldrig upp utan kämpade ända in i kaklet.

Vi tackar Södra för en bra och juste match, tack till domaren och till publiken som var där och stöttade oss. Sist men inte minst tack till matchvärden Teresa som höll ordning på publiken och till Valérie som höll densamma med gott fika.